Zonnepanelen tips en schoonmaken

Wilt u zonnepanelen op uw dak gaan plaatsen? Graag geven we u een paar tips om op te letten als u een zonnepaneel gaat kopen. Enkele zonnepanelen tips om aandacht aan te schenken. Hieronder hebben we een aantal van de belangrijkste zonnepanelen tips voor u opgesomd. Laten we direct beginnen.

Zonnepanelen tips een: kies wat lager dan u verbruikt.
Het is zinloos om meer zonnepanelen te gaan plaatsen dan u daadwerkelijk kunt verbruiken aan energie. Kijk wat uw gemiddelde energieverbruik is. Eventueel kunt u energievreters wegdoen om energiezuiniger machines te kopen. Denk hierbij aan uw diepvries en koelkast bijvoorbeeld.

Zonnepanelen tips twee: haal er een vakman bij!
Als u naar een auto gaat kijken dan zult natuurlijk het liefste naar een dealer gaan. Doe hetzelfde als u zonnepanelen gaat kopen. U zult er volop plezier van krijgen. En het rendement van de zonnepanelen kan ook hoger zijn, waardoor u een eventuele meerprijs snel terugverdient.

Zonnepanelen tips drie: Kies voor kwaliteit!
Het is een inkoppertje! Kies echter ook bij zonnepanelen voor kwaliteit. Uiteindelijk zal kwaliteit u veel meer opleveren op de lange termijn dan de goedkoopste zonnepanelen. Soms klinkt het verleidelijk, maar vaak is de kwaliteit een stuk lager.

Zonnepanelen tips vier: Wacht niet op nog lagere prijzen
Natuurlijk ziet u hoe zonnepanelen steeds goedkoper worden en de prijzen dalen. U kunt erop wachten of zonnepanelen nog goedkoper zullen worden. Het is echter beter om nu al te investeren. U doet een bijdrage aan een beter milieu en zult ook sneller break even spelen en geld gaan verdienen aan de zonnepanelen.
Zonnepanelen tips vijf: kijk kritisch naar alle zonnepanelen offertes

Wees slim en vraag veel offertes aan voor uw zonnepanelen. U zult snel zien wat er allemaal mogelijk is en ook welke kwaliteit er voor welke prijs is. En dat is natuurlijk goed! Meer offertes aanvragen betekent meer inzicht en ook een lagere prijs uiteindelijk voor een top kwaliteit zonnepaneel.

Zonnepanelen schoonmaken
Het zonnepanelen schoonmaken is zeer verstandig na een koude winter. In de winter is er niet zoveel zon, maar daarna komen er zes maanden aan welke volop zon zullen opleveren. Dit zijn de maanden wanneer de zonnepanelen rendement op gaan leveren. En het is dan ook belangrijk om hier optimaal gebruik van te maken. Het is dus tijd om de zonnepanelen schoon te gaan maken. Het zonnepanelen schoonmaken kunt u zelf doen, maar u kunt het ook overlaten aan een professioneel bedrijf welke ervaring heeft met het zonnepanelen schoonmaken.

Hier enkele tips rondom het zonnepanelen schoonmaken!
Tip nummer 1 voor het zonnepanelen schoonmaken: inspecteer minimaal drie keer per jaar de zonnepanelen. Let op vogelpoep of ander smerigheid.

Tip nummer 2 voor het zonnepanelen schoonmaken: Als er geen grote klodders op zitten dan kunt u met een waterslang de zonnepanelen schoonspuiten. U hoeft dan niet direct het dak op te gaan. Het ergste vuil zit er niet op en het stof gaat er zo gemakkelijk vanaf.

Tip nummer 3 voor het zonnepanelen schoonmaken: U gaat wel het dak op? Gebruik dan eerst een doek om de droge delen te verwijderen.

Tip nummer 4 voor het zonnepanelen schoonmaken: reinig uw zonnepanelen in de ochtend of in de avond wanneer er niet zoveel zon is. Ook zal het water dan niet verdampen op de zonnepanelen en resten achterlaten.

Tip nummer 5 voor het zonnepanelen schoonmaken: als het mogelijk is kut u de zonnepanelen het beste met zeep en warm water reinigen. Gebruik het juiste schoonmaakmiddel en geen groene zeep of allesreiniger.

Tip nummer 6 voor het zonnepanelen schoonmaken: als het dak moeilijk te bereiken is dan moet u geen gekke capriolen gaan uithalen. Gebruik een telescoop wisser om de zonnepanelen te reinigen.

Tip nummer 7 voor het zonnepanelen schoonmaken: schakel een professional in.