Vermogensgarantie zonnepanelen

Als je zonnepanelen gaat kopen dan zal je ontdekken dat er verschillende soorten garanties gegeven worden. Zo krijg je bij zonnepanelen een productgarantie en een installatiegarantie, als je de installatie laat doen door een vakman. Daarnaast krijg je ook een vermogensgarantie. En dat is eigenlijk de meest interessante garantie van allemaal. Je krijg namelijk de garantie dat er na het gebruik van de zonnepanelen nog een specifiek vermogen wordt opgewekt door de zonnepanelen. En dat is natuurlijk een uitstekende vorm van garantie, aangezien je daarmee ook weet dat je na een paar jaren nog een specifiek vermogen op de zonnepanelen krijgt.

Hoe wordt de vermogensgarantie zonnepanelen uitgedrukt?

De vermogensgarantie zonnepanelen wordt uitgedrukt in een percentage. Een zonnepanelen leverancier garandeert namelijk dat je na tien jaar nog steeds 90 procent van het vermogen opwekt met de zonnepanelen vanaf het moment dat je deze hebt aangeschaft. En na vijfentwintig jaar is de garantie vaak nog 80 procent van het oorspronkelijke vermogen van de zonnepanelen. Natuurlijk hanteert iedere leverancier van zonne-energie haar eigen percentages. Het is echter algemeen dat men de vermogensgarantie zonnepanelen na tien jaar en na vijfentwintig jaar weergeeft.

Let er op als je zonnepanelen gaat kopen!

Veel mensen staren zich bij de aankoop van zonnepanelen blind op hoeveel energie er opgewekt wordt en ook wat de kosten zijn van de zonnepanelen. Natuurlijk zijn dit ook belangrijke aspecten. Echter als het rendement na tien jaar sterk terugloopt dan heb je over de lange termijn mogelijk een minder slimme investering gedaan.

Het is daarom verstandig om de vermogensgarantie zonnepanelen ook te betrekken in je besluit wanneer je zonnepanelen gaat kopen. Let hierbij vooral op de lange termijn. Het is immers een investering met een periode van vijfentwintig jaar of meer.