Duurzaam verf en de winterschilder

Is het verstandig om een winterschilder in te huren of toch te wachten op de winterperiode?

De winter om de hoek
De winter komt er weer aan. Een tijd die voor velen gelijk staat aan kou en een warm huis. Heerlijk, om lekker achter die open haard (bijv. pelletkachel) te kruipen met een kop warme thee en een goed boek. Zeker als de feestdagen er weer aan komen zijn we allemaal al snel geneigd om iets gezelliger te zijn. Er zijn er echter bij die juist in de winter een extra slag proberen te slaan, wat betreft het werk. Er zijn natuurlijk de gebruikelijke types, de ski-verkopers en –instructeurs. Maar heeft u ook wel eens van een winterschilder gehoord? Jawel, die zijn er zeker.

Alles in de naam
Een winterschilder, de naam zegt het al, is een schilder die werkt in de winter. De beste man of vrouw moet natuurlijk ook brood op de plank krijgen, maar is in enkele opzichten wel anders en voordeliger dan de reguliere schilders die u wellicht in de zomer aan de huizen bezig ziet. Zo rekenen winterschilders om te beginnen een lager tarief dan de gemiddelde schilder. Dit omdat minder mensen een schilder inhuren in wintertijd om aan het huis te komen werken. Hierdoor moet het tarief verlaagd worden om nog steeds aantrekkelijk te blijven. Dit kan voor uw portemonnee dus voordelig uitpakken.

Voorbereiding is alles
Een winterschilder moet daarnaast goed voorbereid zijn op de barre weersomstandigheden. Natte buien doen de verf natuurlijk niet veel goeds, en ook omdat het eerder donker wordt zal de winterschilder harder moeten werken om alles mooi op tijd af te krijgen. Er zijn dus ook risico’s aan verbonden. Maar een schilder die zichzelf als zodanig kwalificeert kan echt wel als betrouwbaar worden aangezien. Dus doe er uw voordeel mee en schakel zo snel mogelijk een winterschilder in die uw huis van de prachtige kleuren kan voorzien die u zo hard nodig zal blijken te hebben.

Zie:
winterschilderwijzer.nl
subsidie-schilder.nl