Asbestdak en zonnepanelen

Als je asbest in je dak hebt dan is het goed om dit te verwijderen. Je kunt het dak dan openhalen om het dakbeschot te verwijderen en het asbest weg te halen. Hoewel het asbest onder het dak niet direct een gevaar hoeft te zijn voor de gezondheid kan het dit wel veroorzaken. Het kan door een schade komen, dat er opeens asbest vrijkomt. Het is daarom verstandig om dit voor te zijn en om de asbest uit het dak te laten halen. Hierna kun je ermee aan de slag gaan om er bijvoorbeeld een ander dak op te plaatsen of juist zonnepanelen.

Subsidieregeling: Asbest eraf, zonnepanelen erop!

Er is een speciale subsidie regeling bedacht om voor al de boeren bedrijven te stimuleren om hun asbestdaken te vervangen en er dan ook direct zonnepanelen op te plaatsen. Voor veel boeren een goede kans om met de subsidie het dak te vervangen. Aangezien er vanaf 2024 strengere regels gaan gelden rondom de asbestdaken is het niet onverstandig om hier nu al mee aan de slag te gaan. Ondanks dat het nog ver weg lijkt natuurlijk. Lees verder op www.asbest-subsidies.nl

Kies voor een specialist

Kies zowel voor het asbest verwijderen als het plaatsen van de zonnepanelen een specialist. Het is goed om een vakman in te huren welke de kneepjes van het vak kent. Je zal zo sneller en ook met een beter resultaat eindigen.

Asbest saneren

Het is goed om asbest te saneren wanneer je er last van hebt. Het is goed om een goede planning te hebben. Start hierbij met het inventariseren van het asbest in de woning of in het gebouw. Het is natuurlijk belangrijk om alles direct en ook goed te verwijderen. Het is mogelijk om bijvoorbeeld een dak te saneren. Het oude dak wordt dan verwijderd inclusief het asbest. Hierna wordt er een nieuw dak geplaatst.

Het is belangrijk om het asbest ook op de juiste manier af te voeren

Als het asbest gesaneerd wordt dan gebeurt dit met een grote container met een zak hierin. Zo doen de meeste bedrijven dit. De zak wordt gevuld en daarna verzegeld. Het wordt daarna door een vrachtwagen afgevoerd en op de juiste plaatsen gestort. Je krijgt van het bedrijf hier ook een stortingsbewijs. Het is goed om dit op de juiste manier te doen.

Wat kost het asbest saneren?

Het is goed om ervoor te zorgen dat je ook een duidelijk overzicht hebt van de kosten van het asbest saneren. Je kunt dit doen door te beginnen met het opvragen van meerdere offertes bij verschillende bedrijven. Je krijgt dan niet alleen inzicht in het kosten plaatje van het saneren. Het is ook belangrijk om te kijken wat je mag verwachten van het bedrijf. Je zal tips en adviezen krijgen hoe je het beste het kunt aanpakken en hoe het bedrijf het zal uitvoeren.

Kies een goed bedrijf wat je op de best mogelijke manier kan helpen om het asbest te verwijderen en weg te halen. Door meerdere offertes op te vragen van de verschillende specialisten is het ook mogelijk om de prijzen te vergelijken. Vergelijk daarnaast ook de kwaliteit!

Zie ook: Stichting Ascert, Inspectie leefomgeving, Landelijk Asbestvolgsysteem en Asbest subsidies