Keurmerken zonneboiler

Als er een keurmerk is van een product dan zegt dit vaak alles over de kwaliteit en ook de garantie. Een keurmerk helpt u om een goed product te kiezen. Gelukkig zijn er bij de zonneboilers ook keurmerken om u te helpen om een kwalitatief goed product te gaan kopen.

Het CW keurmerk

Het CW keurmerk staat voor Comfort Warmte klasse. Het aantal liters water dat iedere minuut door een installatie kan worden bezorgd wordt weergegeven met de CW waarde. Die waarde is er van 1 tot 6. Als de waarde hoger wordt dan kan er meer warm water gebruikt worden.

Het Gaskeur-NZ keurmerk

Als een CV ketel aangesloten kan worden op een zonneboiler dan wordt dit aangegeven met het Gaskeur NZ keurmerk. De zonneboiler en de zonnecollectoren warmen eerst het water op, om het nog na te verwarmen met een CV ketel. Zeker in de koudere en minder zonnige maanden van het jaar is dat natuurlijk van groot belang in ons land.

Het Solar Keymark keurmerk

Het Solar Keymark keurmerk is een internationaal keurmerk. Het geeft garanties voor zonneboilers en thermische zonnen systemen. Er is een Europese standaard welke deze keurmerken afgeeft. Het is vooral gericht op de kwaliteit van de systemen. Als een zonneboiler systeem is voorzien van het Solar Keymark keurmerk dan weet u dat het is voorzien van een zeer hoge kwaliteit en een top rendement. Let op de juiste keurmerken en maak dan een keuze voor een goed zonneboiler systeem.

Wat kost een zonnepaneel of zonneboiler systeem?

Kom vrijblijvend in contact met installateurs van zonnepanelen in uw regio voor een gratis prijsopgave. Deze bedrijven kunnen u deskundig advies geven en kunt u uw mogelijkheden bespreken. Ook krijgt u uitleg over een eventuele federale of gemeentelijke premie.

Zie: zonneboiler